ACASĂ LA EXTRUDE STUDIO

Poate ar trebui să spunem ca totul a început într-un pod acum mai bine de 10 ani. O mansardă mai exact, ca să fim cinstiți, cu o suprafață de aproximativ 30 mp, la etajul 2 într-o clădire construită la începutul anilor ‘90, într-un stil arhitectural îndoielnic cu funcțiuni incerte. Și a crescut. Prima dată la 50 mp, apoi la 100 mp. În momentul de față biroul dispune de un spațiu deschis de aproximativ 100 mp, cu o vedere panoramică asupra întregului oraș Techirghiol, un spațiu de expozitie de circa 40 mp dedicat partenerilor noștri de la Zoiss Design, unde puteți vizualiza finisaje de construcții de o calitate superioară și un design unic pe măsura conceptelor de arhitectură elaborate de biroul nostru. În plus biroul dispune de un spațiu dedicat de 10 mp pentru arhivarea proiectelor și server de date centralizat. Biroul este dotat la cele mai înalte standarde existente în momentul de față cu 5 stații de lucru pentru arhitecți, 1 stație de lucru pentru assistant manager, 1 sală de conferințe încorporată spațiului generos, 1 bucătărie deschisă, spațiu de așteptare, 2 imprimante digitale de format mare HP (plotter A0+), 2 copiatoare multifuncționale de format mare Xerox, scanner de format mare (A0+) și toate accesoriile necesare procesului de proiectare pentru a vă oferi servicii de proiectare integrate complete. Însă acestea sunt detalii mai degrabă tehnice pentru a vă convinge că vă aflați unde trebuie, că nu doar știm să proiectăm, dar și dispunem de toată logistica necesară pentru a vă putea oferi, totul. Într-un singur loc.

Ce ne-am dorit însă cu adevărat a fost să dăm viață unui spațiu unic, în care aspirațiile noastre de frumos, de armonie, de liniște și desăvârșire estetică să prindă viață. Am vrut un loc unde noi să lucrăm cu drag, să ne bucurăm că suntem la lucru, unde beneficiarii noștrii să se simtă bine primiți, respectați și puși în centrul atenției, unde să ne dorim să ne aflăm, iar beneficiarii noștrii să își dorească să revină.

Și am mai vrut un lucru, am vrut să arătăm că toate aceste lucruri au putut fi realizate într-o clădire veche, încărcată de constrângeri funcționale, structurale și implicit estetice, pentru ca beneficiarii noștri să înțeleagă cum spațiul poate fi manipulat în interesul Locuitorului atunci cand există pricepere, voință și apirații estetice eliberate de prejudecăți. Am dorit totodată ca biroul nostru în sine să reprezinte un spațiu de expunere pentru finisaje neconvenționale, pentru a putea convinge prin puterea exemplului asumat, cum astfel de finisaje pot crea spații arhitecturale care să bucure ochiul și inima deopotrivă. Pardoseala biroului este finisată cu rășină epoxidică albă, pereții sunt parțial acoperiți cu microtopping de ciment, delimitările parțiale sunt realizate din tablă perforată de inox și sticlă încastrate fără prinderi aparente în structura refăcută complet din lemn lamelar de fag. Podeaua spațiului de expoziție este din parchet din lemn natural triplustratificat de fag, iar pereții parțial acoperiți cu tapet realizat după design personalizat. Masa de conferințe este din lemn vechi reciclat și fontă masivă turnată, iar birourile din lemn masiv de sheesham. Însă ceea ce dă viață cu adevărat acestui spațiu, este priceprea Arhitectului de a îmbina armonios aceste finisaje pentru ca ele să ofere valențe noi spațiului, să îi ofere lumină, să îi ofere transparență, să îi ofere adâncime și claritate.

Și nu în ultimul rând am dorit ca în măsura în care beneficiarii noștrii se regăsesc în acest spațiu, să înțeleagă cum spațiul poate lucra în favoarea lor, cum poate să îi împlinească și să îi deservească, cum noi cu atât mai mult putem configura spațiul pentru Locuitor plecând de la premise lipsite de constrângeri funcționale și structurale.

În sfârșit, cinstit este să spunem, să nu ne credeți pe cuvânt. Mai bine faceți-ne o vizită, pentru a discuta, pentru a ne cunoaște sau pur și simplu pentru a bea o cafea bună savurată într-un spațiu încărcat de artă și lumină, pentru că am uitat să spunem, totul s-a dezvoltat sub semnul artei, al frumosului, de care noi ne bucurăm în fiecare zi, și pe care, cu atîta pricepere cît ne-a fost dată vom încerca să îl aducem și în casele dumneavoastră.

Loading GIF